Producten

INJECTABLES TILBURG
Medisch esthetische praktijk
Botox
Botulinium toxine is een natuurlijk eiwit. Het Botox product is een spierontspanner die in de spiertjes of in de huid wordt ingespoten. Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor vermindert de overactiviteit van de spieren waardoor deze zich ontspannen. Rimpels die ontstaan door overactiviteit van de spieren zullen hiermee vervagen.
Botuline toxine blokkeert ook de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren (deze behandeling wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed).


Indicaties
- voorhoofdsrimpels (horizontale rimpels op het voorhoofd)
- fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen)
- kraaienpootjes (rimpels aan de buitenkant van de ogen)
- overmatig zweten (hyperhidrosis)
- tandenknarsen (bruxisme)
- chronische migraine
 

Rimpel behandeling met Botuline toxine 
 
NA ONGEVEER
15 MINUTEN
NA
5 DAGEN
NA
4 MAANDEN

De procedure neemt circa 15 minuten in beslag. De arts vraagt u eerst om een paar gezichten te trekken zodat hij kan zien hoe de spieren in uw gezicht werken. Daarna wordt het verdunde product met een zeer dunne naald in de betreffende spier geïnjecteerd.

Na 5 tot 10 dagen begint u het effect te zien. Als u op een bepaald moment vragen hebt over de behandeling die u hebt gekregen, neem dan contact op met uw arts. Die zal u kunnen helpen.

Het egaliserende effect van de behandeling houdt tot 3 tot 6 maanden aan. U moet de behandeling dus herhalen om het effect te behouden.
Hou er rekening dat de werkingsduur individueel erg verschillend is, meestal wordt deze bij herhaling van de behandeling langer.
 

Na 2 weken is er mogelijkheid tot een herhalingsconsult waarbij het effect van de therapie bekeken en besproken wordt en er zonodig nog correcties plaatsvinden. Dit consult is gratis ,correcties worden per eenheid berekend (zie hiervoor ook de prijslijst )
Resultaten van behandelingen met botuline toxine kunt u bekijken op Botox voor en na.


Hyperhidrosis behandeling met Botuline toxine

Injecties met botuline toxine is een relatief nieuwe behandelingsmethode voor mensen die overmatig zweten (hyperhidrosis). Mensen die lijden aan hyperhidrosis zweten meer dan nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Zweten is noodzakelijk om het lichaam af te koelen (door verdamping). Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders in het lichaam. Ook blijft de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

In principe kan de botuline toxine worden toegepast aan de handpalmen, de voetzolen en de oksels. In de praktijk blijkt de behandeling vooral geschikt voor overmatig zweten in de oksels. Behandeling van de oksels is niet pijnlijk en het effect houdt relatief lang aan. Behandeling van voeten en handen is meestal zo pijnlijk dat speciale verdovingstechnieken nodig zijn. De werking houdt aan de handpalmen en de voetzolen ook minder lang aan.

Vooraf wordt meestal een zweettest uitgevoerd, om te bepalen waar de heftigste transpiratie plaatsvindt. Zo kan de arts het huidgebied afbakenen dat behandeld moet worden. Eén dag voor de antitranspiratie-behandeling dient u de okselbeharing weg te scheren. U gebruikt geen deodorant op de dag van de behandeling. Eventueel kan het te behandelen gebied verdoofd worden met een verdovende zalf.
De botuline toxine wordt met een fijne naald in de huid van de oksels toegediend via een aantal injecties die ongeveer 1 cm uit elkaar liggen en gelijk verdeeld zijn over elke oksel. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

De zweetproductie neemt bij de meeste mensen na enkele dagen sterk af, na een tweetal weken is het effect maximaal. Het effect houdt ongeveer 4 tot 8 maanden aan, daarna neemt de zweetproductie weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuwuiteinden te vervangen.


Bruxisme behandeling met Botuline toxine
 


Tandenknarsen of bruxisme is een probleem waar een hoog percentage mensen mee te maken heeft. Deze aandoening is vaak familiair en wordt vaak erger door stress. Mensen met bruxisme knarsen hun tanden op en over elkaar vaak zonder het zelf te beseffen. Tandenknarsen veroorzaakt niet alleen grote schade aan het gebit, het kan bovendien leiden tot hoofd-, oor- en kaakpijn, nek- en schouderklachten en ernstige vermoeidheid.

Chronisch tandenknarsen leidt vaak tot een hypertrofie (vergroting) van de masseterspier - de grootste spier die gebruikt wordt voor het kauwen. Botuline toxine verslapt de kaakspieren in die mate dat overmatige spierspanning op de kaakspieren wordt voorkomen, waardoor het effect van het knarsen en opeenklemmen van de tanden vermindert.

De botuline toxine wordt met een fijne naald in masseterspieren toegediend via 5-6 vrij pijnloze injecties aan elke kant. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Botuline toxine is snel, eenvoudig en doeltreffend. Doordat het direct de spanning in de kaak vermindert, voelen veruit de meeste patiënten het verschil al binnen een paar dagen na de eerste behandeling. De patiënten ondervinden niet alleen behoorlijke vermindering van kaak- en aangezichtspijnen en spanning, maar zien ook een duidelijke verandering in de vorm van hun gezicht. Het vierkante vorm van de kaaklijn verzacht in een meer normale en esthetisch mooiere vorm.

Het effect houdt ongeveer 4 maanden aan, daarna neemt de spierspanning weer langzaam toe. Voor een optimaal resultaat zou de behandeling 3 keer per jaar toegepast moeten worden.Chronische migraine behandeling met Botuline toxine

Van botuline toxine is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van migraine en hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat heeft bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten. In 2010 heeft de FDA (United States Food and Drug Administration) botuline toxine behandelingen van deze klachten officieel goedgekeurd.

De inspuitingen met botuline toxine vinden plaats in het voorhoofd, de hals en het gezicht. Botuline toxine verslapt de spieren in die mate dat overmatige spierspanning wordt voorkomen, waardoor migraineaanvallen of chronische hoofdpijn verdwijnen. Om voor iedere cliënt de meest geschikte behandeling vast te stellen, wordt cliënten gevraagd een dagboek bij te houden en daarin te "scoren" wat het effect van de botuline toxine behandeling op de hoofdpijnklachten is.

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (2-6 maanden). De behandeling moet, net zoals bij het bestrijden van rimpels, met enige regelmaat worden herhaald. Wanneer dat niet wordt gedaan, dan komt de hoofdpijn weer terug.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid botuline toxine die nodig is. In het algemeen zal de arts starten met een dosis, vergelijkbaar met de dosis die in de cosmetische toepassing voor 3 zones wordt gebruikt.

 


Home

Consult

Producten

Voor en Na

Prijslijst

Contact

Gastenboek

Site map